Camiel Lemmens

Foto: Yentl Vanderlinden
Foto: Yentl Vanderlinden

De Nederlandse hoornist, Camiel Lemmens, begon zijn carrière op het Conservatorium van Maastricht, waar hij momenteel zijn bachelor volgt met de docenten Will Sanders en Willy Bessems. Tijdens zijn studie werd Camiel geselecteerd tot hoornist van verschillende kamermuziekensembles en orkesten. Hij vindt dan ook zijn interesses in de symfonische orkestrale muziek, kamer muziek, als ook cross-overs tussen klassieke en hedendaagse muziekstijlen.

 

Als kamermusicus is hij actief in het jong Nederlands Blazers Ensemble (NBE). Met dit ensemble heeft hij opgetreden in bekende concertlocaties in Nederland, zoals het Concertgebouw in Amsterdam. Naast het jongNBE, heeft hij ook concerten gegeven met het NBE. Het NBE staat bekend voor hun manier van spelen van muziek van alle tijden, verschillende genres en culturele achtergronden.

 

Camiel is sinds 2021 de academist van het Sinfonieorchester Aachen. Naast de projecten die hij speelt met het orkest, krijgt hij lessen van de andere hoornisten van het orkest om een meer ervaren orkest musicus te worden.

 

Als solist trad Camiel in 2016 en 2017 op met de philharmonie zuid-nederland, waar hij optrad met een blaaskwintet in een concertserie in 2016. In 2017 voerde hij Morceau de Concert van Camille Saint-Saëns uit. Verder won hij tweemaal een tweede prijs bij het Prinses Christina Concours in het jaar 2016 en 2018.

 

Op televisie kreeg Camiel een korte documentaire op de regionale zender L1, waarin te zien is hoe Camiel zich heeft ontwikkelt in de afgelopen jaren, gestart in 2014. Met korte interviews met onder andere zijn docenten en ouders, toont het een mooi portret over Camiel over zijn persoonlijkheid, karakter en passie die hij heeft voor muziek. Naast de documentaire heeft Camiel opgetreden op het festival Viva Classic Live in Venlo in 2015 en 2018. Deze uitvoeringen werden ook uitgezonden op de nationale televisie.

 

 

Op de jonge leeftijd van 13, bleek hij al een jong talent en startte hij al met het auditeren bij verschillende ensembles en orkesten. Zo werd hij de hoornist bij het jongjongNBE (jongste versie van het NBE) en het Jeugdorkest Nederland.