Camiel Lemmens

Foto: Susanne Diesner
Foto: Susanne Diesner

Camiel Lemmens, geboren in 1999, is een getalenteerde hoornist en heeft een opvallende reputatie opgebouwd in de wereld van de klassieke muziek. Hij speelt momenteel als plaatsvervangend solohoornist bij de Düsseldorfer Symphoniker, een gerenommeerd orkest dat optredens verzorgt in de Deutsche Oper am Rhein en de Tonhalle Düsseldorf.

 

Camiel is een gedreven muzikant en studeert voor zijn master aan de Hochschule für Musik und Theater München, waar hij les krijgt van de vooraanstaande docenten Professor Johannes Hinterholzer en Professor Carsten Duffin. Hij behaalde zijn bachelor cum laude aan het Conservatorium Maastricht in 2022, waar hij studeerde onder begeleiding van Professor Will Sanders en Willy Bessems.

 

Zijn toewijding aan muziek heeft Camiel ook een tijdelijke plek opgeleverd als plaatsvervangend solohoornist bij het Staatstheater am Gärtnerplatz in München van januari tot april 2023. Daarnaast heeft hij gespeeld met vooraanstaande orkesten, zoals het Concertgebouworkest Amsterdam en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

 

Tijdens zijn studie is Camiel geselecteerd als hoornist voor verschillende kamermuziekensembles en orkesten. Zijn passie ligt in de symfonische orkestrale muziek, opera en kamermuziek. Hij heeft indrukwekkende ervaringen opgedaan, waaronder deelname aan het Gustav Mahler Jugendorchester in 2023 en het European Union Youth Orchestra in 2021. Ook heeft hij stage gelopen bij het Sinfonieorchester Aachen van 2021 tot 2022.

 

Camiel heeft zich bovendien onderscheiden als kamermusicus en was actief bij het jong Nederlands Blazers Ensemble (jongNBE). Met dit ensemble heeft hij opgetreden in gerenommeerde concertlocaties in Nederland, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam. Het jongNBE geldt als kweekvijver voor het normale NBE, waar hij nu ook regelmatig meespeelt. Het NBE staat bekend om zijn veelzijdige repertoire en het spelen van muziek uit verschillende tijden, genres en culturele achtergronden.

 

Zijn muzikale reis begon op jonge leeftijd, toen hij op slechts 13-jarige leeftijd zijn talent toonde door succesvolle audities af te leggen voor diverse ensembles en orkesten. Hij werd hoornist bij het jong jong Nederlands Blazers Ensemble, de jongste versie van het NBE en het Jeugdorkest Nederland.

 

Camiel Lemmens streeft naar muzikale topkwaliteit en heeft een veelbelovende toekomst in de klassieke muziekwereld.