Camiel Lemmens

Camiel Lemmens (1999) is in 2006 begonnen met muzieklessen bij Koninklijke Harmonie Aurora  in Grevenbicht. In 2008 werd de instrumentkeuze door Camiel bepaald: ‘de Franse Hoorn’. Op het moment dat hij een instrument moest gaan kiezen  had de vereniging geen hoornisten en in overleg met zijn ouders is hij tot de keuze van de hoorn gekomen. Op de muziekschool Artamuse werd gestart met lessen door docent Jan Kitzen.

 

In september 2013 werd Camiel na een auditie  toegelaten als hoornist bij het jong jong Nederlands Blazers Ensemble in Den Haag o.l.v  Bart Schneemann en Willem van Merwijk. Dit werd vervolgd met het jong Nederlands Blazers Ensemble zuid in 2014 tot 2016. Naast de diverse ensembles bij het NBE speelde hij onder andere bij het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest van 2015 tot 2017,  speelt sinds najaar 2016 bij het JeugdOrkest Nederland en vanaf 2017 bij de Koninklijke Harmonie van Thorn. Daarnaast speelt hij in het hoornensemble van Artamuse o.l.v. zijn docent Jan Kitzen.

                                           

Camiel heeft al op diverse podia mogen schitteren. Tijdens het openluchtfestival Viva Classic Live in Venlo in 2015 heeft hij mogen samen werken met diverse fantastische nationale en internationale muzikanten zoals Marco Bakker, Henk Poort, Ernst Daniël Smid, Anna Emelyanova, Susanne Hardick, Sef Thissen en Hector Sandoval en heeft 2 soloconcertreeksen met de Philharmonie Zuid-Nederland mogen geven eenmaal met een blaaskwintet in 2016 (bestaande uit Puck Brouwers, Liesbeth Rompelberg, Samuel Agustín Aguirre, Sophie Schreurs en Camiel) en een tweede maal als solist in 2017. Ook is Camiel doorgekomen tot de Nationale Halve Finale van het Prinses Christina Concours op 2 april 2016 in het Provinciehuis van Den Haag en winnaar van de Finale Jonge Solisten 2017. Verder heeft Camiel drie maal mogen optreden in de tv-serie LEF! wat werd uitgezonden op de Limburgse regionale omroep L1.

 

 

Muziek maken biedt Camiel reuze veel plezier en hij grijpt dan ook elke gelegenheid aan om voor publiek te mogen musiceren.